Στο άρθρο

Λεξιπλάστης – τι είναι και σε τι μπορεί να φανεί χρήσιμος;

Μετά από μια μέρα τρεξίματος, έρχεται επιτέλους η πολυπόθητη στιγμή χαλάρωσης; Μήπως προετοιμάζεστε για μια ωραία συνάντηση με φίλους το Σαββατοκύριακο; Πολύ ωραία! Μετά από μια χαλαρή συζήτηση αξίζει να διαφοροποιήσετε το χρόνο σας με κάποια παιχνίδια. Τι θα λέγατε για το αθάνατο και πάντα επίκαιρο Scrabble; Το παιχνίδι, το οποίο είναι επίσης γνωστό στη χώρα μας ως Αναγραμματισμοί, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα και να διευρύνετε τους λεκτικούς σας ορίζοντες. Το λατρεύουν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά. Οι μικρότεροι φίλοι το αγαπούν, ειδικά όταν καταφέρνουν να κερδίσουν, αλλά και οι μεγαλύτεροι δεν παύουν να θέλουν επίσης να νιώσουν τη γλυκιά γεύση της νίκης. Πώς θα αυξήσετε τις πιθανότητες να κερδίσετε τον ανταγωνισμό; Ο Λεξιπλάστης έρχεται προς βοήθεια με ορισμένες χρήσιμες λέξεις, τις οποίες θα δημιουργήσει αμέσως για εσάς από τα γράμματα που έχετε στη διάθεσή σας. Δείτε πώς λειτουργεί και περάστε σε ένα ανώτερο επίπεδο μύησης!

Λεξιπλάστης –  τι είναι;

Είστε εξοικειωμένοι με το Scrabble αλλά δεν ξέρετε τι είναι ο λεξιπλάστης; Τότε χάνετε! Πρόκειται για έναν ευφυή αναγραμματιστή ο οποίος δημιουργεί λέξεις με βάση τα γράμματα που πληκτρολογούμε

Ο διαδικτυακός λεξιπλάστης λειτουργεί βάσει της αρχής μιας μηχανής αναζήτησης. Αρκεί να εισάγουμε στο παράθυρο τα μεμονωμένα γράμματα που έτυχε να τραβήξουμε από το σακουλάκι (η σειρά εισαγωγής τους δεν έχει σημασία) και να κάνουμε κλικ στο κουμπί αναζήτησης. Τότε αρχίζει η πραγματική μαγεία. Ο λεξιπλάστης μας προτείνει εν ριπή οφθαλμού μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες θα κατατροπώσουν τους αντιπάλους μας!

Λεξιπλάστης από δοσμένα γράμματα – προσαρμοσμένος στις προσδοκίες σας

Ο προηγμένος διαδικτυακός λεξιπλάστης είναι ένα εργαλείο που θα μπορείτε να προσαρμόσετε στις προσδοκίες σας. Ανάλογα με το παιχνίδι που παίζετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον αναγραμματιστή όχι μόνο παίζοντας Scrabble) ή ποιες συμβουλές χρειάζεστε, μπορείτε να διαμορφώσετε το εργαλείο καθορίζοντας:

– πόσες λέξεις θέλετε να φτιάξετε βάσει των δοθέντων γραμμάτων·

– από πόσα γράμματα θα αποτελείται η λέξη σας·

– από ποιο γράμμα θα αρχίζει και σε ποιο θα τελειώνει η λέξη·

– σε ποια γλώσσα η μηχανή αναζήτησης θα πρέπει να παράγει τις λέξεις·

– τον περιορισμό της αναζήτησής σας σε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ορισμένοι λεξιπλάστες διαθέτουν επίσης την επιλογή αυτόματης ανάγνωσης του αποτελέσματος από έναν ομιλητή ενώ μπορούν και να ανανεώνουν τις προτεινόμενες λέξεις μετά το πέρας ενός ορισμένου χρονικού διαστήματος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λεξιπλάστης βασίζεται σε δημοφιλείς λέξεις που καταλαμβάνουν κεντρικό χώρο στα λεξικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Επομένως, δεν έχει νόημα να αναμένουμε αυθαίρετες διαμορφώσεις ανύπαρκτων λέξεων. Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, κανείς δεν θα αμφισβητήσει τις λέξεις μας στη διάρκεια μιας παρτίδας Scrabble.

Λεξιπλάστης – Η παντομίμα θα περάσει σε άλλη διάσταση

Οι αναγραμματισμοί δεν είναι το μοναδικό παιχνίδι που βασίζεται σε λέξεις. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο με μια δόση γέλιου και απροσδόκητων ανατροπών παίζοντας παντομίμα! Πρόκειται για ένα δημοφιλές ομαδικό παιχνίδι που δεν γνωρίζει ηλικιακούς ή τοπικούς περιορισμούς. Είναι επίσης υπέροχο στην αποφόρτιση της ατμόσφαιρας, γι’ αυτό εμπλουτίζει συχνά το πρόγραμμα διαφόρων εκδηλώσεων. Για να απολαύσουμε απεριόριστη διασκέδαση, το μόνο που χρειάζεται είναι η θέλησή μας και… αυθεντικές λέξεις. Αυτή η έλλειψη περιορισμών αποτελεί επίσης έναν ατελείωτο ωκεανό ικανοποίησης και διασκέδασης!  

Επιπλέον, η ιδιαιτερότητα της παντομίμας έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη των νεότερων ηλικιακά παικτών. Το παιχνίδι, το οποίο συνίσταται στο να δείχνει κανείς με χειρονομίες ή εκφράσεις του προσώπου, την λέξη που πρέπει να μαντέψουν οι υπόλοιποι παίκτες, διδάσκει στα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με τρόπο μη-προφορικό ενώ αφυπνίζει την δημιουργικότητά τους. Όπως βλέπετε, το παιχνίδι της παντομίμας έχει μόνο θετικά!

Όταν κάποιος δυσκολεύεται να βρει ενδιαφέρουσες λέξεις, έρχεται προς βοήθεια ο λεξιπλάστης! Οι τυχαίως επιλεχθείσες λέξεις διαδέχονται η μία την άλλη, από γύρο σε γύρο, εξασφαλίζοντας 100% πρωτοτυπία. Ο διαδικτυακός λεξιπλάστης είναι ένα ατελείωτο θυσαυροφυλάκιο, βάσει του οποίου μπορούμε να χτίσουμε ένα αξέχαστο παιχνίδι. Μην αρκείστε μονάχα στα λόγια μας αλλά δοκιμάστε το και μόνοι σας!

Ένας ακόμη ενδιαφέρων τρόπος με τον οποίο ο λεξιπλάστης μπορεί να συμβάλει στο να περάσετε ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά και να μεταφερθείτε στον πολύχρωμο κόσμο της φαντασίας. Ο δημιουργός τυχαίων λέξεων μπορεί να σας παρέχει, για παράδειγμα, 5 θεωρητικά ελάχιστα σχετικές λέξεις, βάσει των οποίων εσείς και τα παιδιά σας θα προσπαθήσετε να συνθέσετε την ιστορία σας. Δύσκολα θα βρείτε περισσότερο διασκεδαστικό τρόπο να ενισχύσετε ταυτόχρονα την σχέση σας!

Λεξιπλάστης από γράμματα – εμπλουτίστε το λεξιλόγιό σας

Ο λεξιπλάστης θα μας φανεί χρήσιμος κατά τη διάρκεια βραδινών παιχνιδιών με φίλους, στα νωχελικά σαββατοκύριακα με την οικογένειά μας, αλλά και όταν θελήσουμε να επενδύσουμε σθεναρά στην αυτο-ανάπτυξή μας.

Ασχολείστε μήπως επαγγελματικά με τη γραφή; Βάζετε τα χειρόγραφα σας εδώ και χρόνια στο συρτάρι; Δεν θέλετε να επαναλάβετε τον εαυτό σας, γι’ αυτό και οι φίλοι σας σας αποκαλούν χλευαστικά «το Συνώνυμο»; Ε λοιπόν, θα λατρέψετε τον λεξιπλάστη δεδομένων γραμμάτων ή και αυτόν που σας παρέχει τυχαίες λέξεις!

Ψάξτε εντός της τεράστιας βάσης δεδομένων, μάθετε νέες λέξεις και επεκτείνετε το λεξιλόγιό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέγετε καθημερινά πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις, να τις γράφετε σε κίτρινα χαρτάκια και να τις κολλάτε στον καθρέφτη. Η επανάληψή τους ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας ή μια γρήγορη ματιά την ώρα που διορθώνετε τα μαλλιά σας σίγουρα δεν θα πάει χαμένη – οι λέξεις θα σας εμπλουτίσουν!

Λεξιπλάστης ελληνικών λέξεων, ή μήπως…

Ο λεξιπλάστης θα σας κάνει έναν πραγματικό δάσκαλο του Scrabble (ή των Αναγραμματισμών, εάν σας αρέσουν περισσότερο οι εξελληνισμένοι όροι). Θα σας βοηθήσει επίσης στην διαφοροποίηση των λέξεων ενώ παίζετε παντομίμα, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιό σας. Νομίζετε ότι αυτές είναι όλες οι καταστάσεις, στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις του; Λάθος! Έχουμε έναν ακόμη άσο στο μανίκι μας…

Ο λεξιπλάστης ελληνικών λέξεων μπορεί επίσης να σας φανεί χρήσιμος στην έκδοση που υποστηρίζει την παροχή λέξεων σε ξένες γλώσσες. Τα πηγαίνετε αρκετά καλά στα Αγγλικά και θέλετε να ανεβείτε ένα επίπεδο πιο πάνω; Εμπλουτίστε το λεξιλόγιό σας με τον αγγλικό λεξιπλάστη τυχαίων λέξεων! Μήπως σας αρέσει η εξωτική χροιά των αραβικών, αλλά δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να εξερευνήσετε τα περίπλοκά του μονοπάτια; Ονειρεύεστε να μάθετε την μανδαρινική γλώσσα ενώ τα Κινέζικα θα σας βοηθούσαν να προσελκύσετε την προσοχή κάποιας φίλης σας; Στρωθείτε!

Ο λεξιπλάστης τυχαίων λέξεων θα σας επιτρέψει να μάθετε με έξυπνο τρόπο νέες λέξεις σε διάφορες γλώσσες!

Διαδικτυακός λεξιπλάστης – ανακεφαλαίωση

Ο αναγραμματιστής, γνωστός επίσης και ως λεξιπλάστης, είναι ένα ενδιαφέρον διαδικτυακό εργαλείο που θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο κατά την χρήση μεμονωμένων γράμματα στο παιχνίδι Scrabble. Όχι μόνο αυτό – με τη βοήθειά του μπορείτε να ανακαλύψετε ενδιαφέρουσες λέξεις για να παίξετε παντομίμα ή να φωτίσετε κάποια μοναδική ιστορία που έχετε δημιουργήσει με τα παιδιά σας.

Ο λεξιπλάστης τυχαίων λέξεων είναι επίσης ένας τρόπος εμπλουτισμού της γλώσσας, της μητρικής σας ή μιας ξένης. Όπως βλέπετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αναγραμματιστή με πολλούς τρόπους και η χρήση του δεν θα σας προκαλέσει κανένα πρόβλημα! Γνωρίστε τον από πιο κοντά και κάντε τις διατυπώσεις σας πολυτιμότερες!